Modern WMCQ Report - Nahiri ♡ Emrakul

09.07.2016 by 七

Na Ljubljanski Modern WMCQ se nas je odpravilo 7 nadobudnih zastopnikov Striparne Oblaček™ Inc.

Vsak naš igralec je bil oborožen s slušalkami in si med vsako igro vrtel pesmi podane v oklepajih na ponavljanje.

Urno vstali in zagnani smo se v Ljubljani zbrali nekaj pred 9.00, ko bi se naj začele prijave. Ker je to seveda MTG dogodek se je Črna Luknja počasi odprla okoli 9:30, prijave pa zažele ob kake 10:00. Sodniku smo potalali svoje deckliste in hrčkasto spravili promo Abrupt Decaye, ter začeli prvo rundo. Sledijo moji spomini na igre.

Igral sem ustaljen UWR Control z Nahiri, the Harbinger + Emrakul's the Aeon's Torn 'Combo-kill'.
Decklist: http://tappedout.net/mtg-decks/09-07-16-nahiri-jeskai/

R1: vs Aljaž Osojnik (UR Storm)

Od Osojnika sem vsekakor pričakoval nek moder deck, sem pa na Storm malo pozabil da ostane.

G1: Sovražnik zmaga met kocko. Oba obdržima, jaz odprem s Spell Snare, Mana Leak, Remand, Ancestral Vision in 3 landi. Na koncu prve poteze odigra Thought Scour nase in v grob požene Desperate Ritual, tako sem kaj hitro vedel kaj se godi. Nekaj boltov pobije Goblin Electromancerje, Spell Snare pobere Pyromancer Ascension, Vendilion Clique pa mu iz roke odstrani Past in Flames. Vendilion Clique in Snapcaster izvajata nasilje, sovrag poskusi še zadnjo potezo z novim Past in Flames ampak ga prav čas ustavi Remand.

Sideboard
+ Celestial Purge, Dispel, Engineered Explosives, 2x Negate, Wear / Tear, Vendilion Clique, Geist of Saint Traft (Nisem pa prinesel Izzet Staticasterja)
- 3x Path (Enega sem pustil, ker sem pričakoval Thing in the Ice sideboard plan), Timely Reinforcements, Anger of the Gods, Lightning Helix, 2x Ancestral Vision

G2: Ubijem Electromancerja. 3. potezo igra še enega in izvede dovolj storma, da naredi 16 1/1 Goblinov in si izprazni roko. Povlečem karto in mu predam pozeto s Snapcasterjem v roki in Lightning Boltom v yardu. Lahko preživim eno pozeto tako da blokiram Electromancerja in boltam token, vendar na tej točki predam igro. To je bila prva večja napaka. Pozabil sem namreč, da imam v decku še Engineered Explosives, ki bi jih lahko povlekel. Spomnem se takoj, ampak prepozno.
+ Izzet Staticaster (bi moral že prvo igro, ideje o Thing in the Ice so me vrgle s tira...)
- Path to Exile

G3: Nasprotnik mulligana hand s 4 cantripi in 3 rituali, obdrži šestico z enim Landom. Po prvih cantripih (Slight of Hand / Thought Scour?) ne najde drugega landa in do svoje 5. poteze ne igra 2. landa. Do konca runde je 5 min. Peto potezo le najde drugi land ter igra Defense Grid. Moj hand je nekaj v stilu Lightning Bolt, Engineered Explosives, Negate, Nahiri, Emrakul, Lands. Odločim se, da Defense Grid ne countram, saj bi tako pojedel edini counter spell v moji roki. Sovrag je na 18 life. Igram peti land in sedaj imam 3 možnosti: Pustim odprt Negate (+3 mane za defense grid), igram Explosives na x=2 in čakam na Electromancerje/PyroAsc ali pa igram Nahiri. Odločim se igrati Nahiri z načrtom, da lahko naslednjo pozeto odvržem EE na x=0 ali x=2 ter s 6. landom pri drugi opciji pustim odprt Negate. Ideja je, da sovrag ima le 2 landa, nima 3. in nima cantripov, ter zmagati v nekem uglednem času ker je do konca runde malo minut. Welp to je moj izgovor. Sovrag gladko igra Goblin Electromancer / Pyromancer Ascension, metamorfoze, si najde Gitaxian Probe, Aktivira Ascension, najde Serum Visions, Past in flames in mi podari Grapeshot v glavo. Oh well, lahko bi igral bolj konzervativno, ampak ni bil dan za rio mare.

0:1

R2: vs UNKNOWN (Grixis Control - Kalitas, Goblin Dark Dwellers, Tasigur, etc.)

G1: Živčno gledam kdo bo prvi zgrešil land drop in bil primoran kaj narediti, po kupi zabavnih control mirror manevrov, Thoughtseizih se znajdema v situaciji kjer je moja Nahiri na 8 counterjev, sovrag pozna moje karte v roki, je na 14 life s praznim boardam in kakšnimi 10 landi. Sovrag igra Pia and Kirran Nalaar. V response na Thopter trigger mu ponosno boltnem Pio (sexist), ampak žalostno ugotovim, da lahko thopterja še vedno chumpajo Emragurl. Igra še Kalitasa in mi preda pozeto. V roki imam nekaj v stilu dveh landov in Lightning Helix, v igri šest landov in Nahiri na 8 counterjev. V igro priskoči Emragurl in napade. Sovrag izbira katerih šest landov odvršti, naenkrat pa se premisli in v kup za odmet doda enega Thopterja. Z veseljem mu Helixam preostali token in Emragurl ga požgečka do srečnega zaključka.

Sideboard:
+ Dispel, 2 Negate, Vendilion Clique, Geist of Saint Traft
- Lightning Helix, Timely, Anger of the Gods, Remand/Path?...

G2: Nič kar bi ostalo v spominu, karte se poklopijo. Ena Nahiri-waifu podleže Dreadboru, drugo poskusijo ubiti Dark Dwellers na Dreadbore ampak ta načrt ustavi pravočasni Spell Snare. Nahiri povije Emragurl in nasprotnik od ljubkosti preda igro.

1:1

R3: Gregor Strumbelj (Jeskai Nahiri - Mirror)

Mentalno se pripravima na dolge počasne igre.

G1: Turn 1 oba suspendama Visions, v njegovi pozeti zmagam bitko za njegov Ancestral Vision z remandi, resolvam svojega in Nahiri ter od tu se igra konča kaj hitro.

Sideboard:
+ Dispel, 2 Negate, Vendilion Clique, Geist of Saint Traftm, Spreading Seas, 1x Crumble to Dust (Poskusno)
- Lightning Helix, Timely, Anger of the Gods, Path to Exiles...

G2: T1 in T2 suspenda Ancestral Visions, po dolgi in zanimiv igri kjer povleče precej več kart kot jaz, colonnade pobijejo mnogo inačic Nahiri, na koncu pa umrem proti Geist of Saint Traft in preveč kartam od Ancestral Vision.

- Crumble to Dust (Mogoče vseeno prepočasi) + nekaj

G3: T1 suspenda Visions, jaz ga ne. Igro sčasoma zgubim skoraj v ekstra potezah. Lepe igre, ki sma jih oba odigrala korektno in s precejšno hitrostjo. Je pa imel Štrumbelj prednost v sideboardu saj je imel 2x Geist of Saint Traft in 2x Spreading Seas.

1:2

R4: Pejanovic Nosaka, Dai (Skred Red - Snow Covered mono red control z Krvavimi Lunami)

G1: Igra Mountain, ki zgleda sumljive narave. Ga primem v roke in vidim, da se ponaša z zasneženostjo. Od tu naprej sem zelo pazljivo igral basic lande in fetch, ker sem pričakoval Blood Moone iz takega decka. Ko je vmes igral Blood Moon ga torej nisem niti countral, ker ni bil efektiven. Je pa prvo potezo (Game 1) igral Relic, jaz pa Emrakula v roki, tako da je bilo malenkost awkard. Ampak sem sreča našel okno zatapanosti. Vmes ste se borila Nahiri-waifu proti Koth of the Hammer, ki ji je v glavo metal 4/4 snežene gore. Ampak so tri poteze po vrsti te gore šle na pot v exile. Nekaj boltov je za potezo / dve upočasnilo ulti, ampak eventuelno je Emragurl naredila svoje.

Sideboard:
- Igra dokaj drage stvari, zmaje, planeswalkers etc, tako da so counterspelli precej uporabni, razen Spell Snare se je zdel precej neuporaben. Ven wrathi, spell snare etc. Noter Negates, Clique, Geist, Celestial Purge

G2: Tretjo potezo mu Mana Leakam Blood Moon, sčasoma se igra razvije in fetcham dovolj basicov da lahko pustim drugi Blood Moon v igro. Nahiri spet opravi svoje po resolvanih Visions.

2:2

R5: Tine Rus (GU Infect)

Izgubim dvakrat v cirka 5 minutah. Prvo igro ima ravno dovolj mase creatur za ves removal, drugo igro pa ima enga creaturje jaz pa praktično nobenega removala. Za G2 sem sideboardal ven med drugim tudi 2x Nahiri in Emrakul, se zdita prepočasna.

2:3 ... completely dead

R6: Luka Novak (Jeskai Nahiri - Mirror)

Dve igri igram turn 1 Ancestral Vision, nasprotnik pa nikoli. Zato zmagam obe igri z nahiri ulti. Oba sma imela večkrat Nahirike v igri istočasno, tako da je bil nek kvazi race na ulti. Edini play, ki je nekoliko izstopal je bil Path to Exile na moje lastnega Snapcaster Maga v odgovor na njegove Timely Reinforcements. Trije 1/1 tokeni bi bili precej nadležni proti Nahiri.

3:3 --- Not good. Ampak nekaj zabavnih iger in dobrih odločitev. Tudi napake, ampak ne preveč.

Med rundami smo navijali za Tihega, Korošca in Kroflića, ki so turnir začeli 3:0, 3:0 in 2:0:1 (Krofliču je uspelo drawat z Mono Red). Šesto rundo se je potem Kroflić boril za Top 8, ampak je žal dobil za matchup deck z mnogo kilogrami lifegaina in mu ni uspelo.