Random 2010 Standard Report

14.11.2010 by 七

Prihod: Pobrali smo master Pollaka v Lj in z Yoda navigacijo prispeli do MCM, kjer nas je bouncer Neyko pospremil v prvo nadstropje. Na hitro sem opravil še nekaj menjave, ugotovil da sem pozabil deck liste in se veselo spravil pisati vse 3... weeee!

Round 1: WW Quest (Mekuč)
G1: Turnir sem pričel z muliganom na 5, preko dveh no-landerjev. Vedno vzpodbudno. Prvo igro mi je 
živ visel na nitki a ni imel pravočasnega Questa, in z nekaj preordaini, trinketi in elixirji sem preživel do Grave Titana.

+1 Ratchet Bomb +3 Consume the Meek +2 Disfigure - Counters - Vapors
G2: Glede na sideboard sem se počutil varno in ko se je Quest priplazil v igro šele drugo potezo
je v četrti s pomočjo Everflowing Chalice, Consume the Meek poskrbel za ugoden razplet.

1:0

Round 2: Elves [Vengevine / Shaman / Monument] (Kunič)
G1: Prvo igro zrem v Arbor Elfa, 2 Archdruida, Shaman, Vengevine in Ezurija, ki sem ga uspel odpraviti. Zgubim suvereno.
+ Ratchet Bomb +3 Consume the Meek +2 Disfigure + Flashfreeze - Spell Pierce ... 
G2: Obdržim hand z Ratchet Bomb, Consume the Meek in nekaj druge ugodne navlake. Ratchet bomb počisti 2 Fauna Shamana,
vendar je Shaman že odvrgel Vengevine na mizi pa čepi še Arbor Elf... kmalu pa bojišče obišče še drugi Vengevine iz roke in naključna 1CC elf zalega.
Jaz vmes igram Abhm yssal Persecutorja in Jace 2, pade pa Monument in po kratkem postopku poskrbi za konec Jakca in potem še mene, medtem ko mi removal gnije v roki.

1:1

Round 3: UB Control Mirror (Jaka)

Oba sva vedela, da igrama UB mirror že na začetku, ne pa natančnih decklist.

G1: Prvo igro bijema počasno counter / Jace / Tar Pit vojno v roko pa navlecem vse 4 (štiri) Doom Blade, ki so živi le proti njegovima dvema Frostijema, kjer pa enega na sreco igra, sam pa nima odgovora na mojega Frostija, ki ga popelje v negativni život, medtem ko sem imel v roki natančno nič, torej 3x Doom Blade.

[img]http://lh6.ggpht.com/___FUTNa4t-s/TOGmDAZMCAI/AAAAAAAAAC4/0sNcXyky3ls/magic%20%20024.jpg[/img]
[size=1]Frosty vs Frosty[/size]

+2 Duress +1 Volition Reins +1 Spell Pierce - Elixir of Immortality - Doom Blades
G2: Igram duress in strmim v roko nečesa podobnega 3 landi in 2 Doom Bladom po tem ko poberem edini relevanten spell. 
Dve njegovi vlečeni karti kasneje se po tuhtanju odločim igrati Mind Sculptorja, ki ga seveda odžene Mana Leak, naslednjo potezo pa pade na mizo njegov Jace 2.
Od tam naprej gre samo še navzdol, nekje vmes resolvam Volition Reins na njegovega Mind Sculptorja z 8 counterji in bouncam njegovega Grave Titana, a Jace kaj hitro pogine in jaz za njim.
G3: Priborim si nekaj prednosti v mani z Trinket Magi / Chalice-i, nekje vmes pa pade name najprej Duress, ki pobere Mana Leak in isto potezo Memoricide na Jace 2, kjer enega seveda držim v roki.
Na nasprotni strani se pokaže tudi Jace 2, vendar eventuelno zmagam z Abyssal Persecutor, Tar Pit in Trinket Mage beatdown.

Igrala sva precej podobne liste, je pa moja imela Trinket Mage paket, njegova pa več distruptiona v obliki MD Inquistion of Kozilek, etc.

2:1

Round 4: UW Control - Good vs Evil (Dolar)
G1: Najprej Trinket Mage poskrbi za malega Jace-a, nato pa se Creeping Tar Pit sprehodi skoraj do konca (2 life?), ko Dolar le uspe izvesti preordain v Spreading Seas, vendar je bil prenizko da bi preživel dolgo.

G2: Po premlevanju obržim hand z 2 Tar Pitoma, 2 Tec Edgoma, Landom in nekaj podobnega Jace 2 / Preordain. Igra zgleda nekako tako da oba vlečema praktično vse tec edge in si pobijama lande, ter se držima na 3-4. Eventuelno pride do situacije ko imam na mizi 2x Tar Pit, Dual Land in igram Tec Edge, medtem ko ima dolar odprta 2x Tec Edge, Dual Land in Plains. Odlocim se usmeriti svoj Tec edge v njegov Dual, in v odgovor umreta moja dva Tar Pita... tako da sva oba na enem landu, kar je sicer po kasnejšem razmisleku nelegalen razplet situacije, a med igro mi ni padlo na pamet. Odigram land in Chalice, dolar potezo ali dve ne vleče landa, pri meni Trinket Mage prinese še en Chalice, vendar se Dolar nekoliko približa z Ratchet Bomb, ki počisti oba Chalica, nekje vmes pa pade na mizo Luminarch Ascension, ki si pridno nabira counterje. Z Ascension na 3 counterjih sem ga primoram pograbiti z Volition Reins, naslednjo potezo pa z Duress strmim v Journey to Nowhere, Volition Reins in Venserja, ki ga pošljem v grob si načrtam plan, da Spell Piercam njegov Volition Reins, medtem ko Trinket Mage in Zombie Tokeni odbijajo življenje. Vmes se pojavi še Sun Titan, ki privleče nazaj Jace-a, vendar ga odpravi Doom Blade in potezo kasneje ko pade sedmi land in Spell Pierce odžene Volition Reins, ki že sega po Ascensionu, in igra se kmalu konča.

[img]http://lh3.ggpht.com/___FUTNa4t-s/TOGlE3w-PAI/AAAAAAAAACk/Daend6f39Qs/magic%20%20029.jpg[/img]
[size=1]Pacifiran Luminarch Ascension[/size]

3:1

Round 5: ID s plemenitim. FIFA time.

3:1:1

Quarter: Vampires (Brat Ziga)
Igram proti mono black agro Vampirjem, ko so pre-board smrt UB.

G1: Prvo rundo gladko izgubim proti Blade of the Bloodchief.
+1 Ratchet Bomb +3 Consume the Meek +2 Disfigure -4 Doom Blades -Spell Pierce ...
G2: Igram 2x Ratchet Bomb in Consume the Meek, parkrat bouncal Kalastrio z Mind Sculptorjem, ter suvereno zmagam z Grave Titanom.
G3: Spet igram 2x Ratchet Bomb, a ni dovolj ker zrem v 3 Bloodghaste, ki se jim kasneje pridruži še Kalastria Highborn, medtem ko mi Frostija ugonobi Vendetta.
No tukaj se je pokazala moč Elixirja, saj sem v kombinaciji z draw Elixir - Trinket Mage - Jace - Luck z Elixirjem dobil nekje 30 življenj in ostal na 6, ter eventuelno na 11, kar je onemogočilo haste Bloodghastom in mi priborilo zmago.

Semi: Eldrazi Green (Drot)
G1: Odprem z Spell Pierce na Growth Spasm in Doom Blade na Joraga Treespeakerja, kar precej upočasni tempo igre in nekoliko kasneje Leakam Primeval Titana v Summoning Trap, ki najde Wurmcoil Engine. Into the Roil in Mana Leak poskrbita za Wurmcoila, na mizo pride še Abyssal Persecutor, ki vmes poje Garruka, vendar ga nekoliko nazaj drži Mystifying maze, ter Grave Titan in Trinket Mage, ki poišče Brittle Effigy in ga igram v pričakovanju Summoning Trap. Drot ima v roki eno karto na mizi pa 11 Eldrazi Mane, seveda je to Ulamog, ki uniči Effigy, vendar potegnem Jace 2, bouncam Ulamoga in z zombiji preplavim obrambmo.
+ Spell Pierce + Flashfreeze + Mimic Vat + Volition Reins
G2: V drugi igri enkrat Summoning Trap najde le Overgrown Battlement, drugi pa Wurmcoil Engine, AIDS počisti Jace 2, Persecutorja in še kaj. Na mizo pride še en Wurmcoil Engine a ga poberem z Volition Reins in ker ne morem napadati v njegov Maze, se Wurmocoili pomorijo, kmalu potem pa Trinket Mage / Abyssal in Tar Pit končajo igro.

Final: RUG Control (Strumf snr)
[img]http://lh3.ggpht.com/___FUTNa4t-s/TOGjBBe1EJI/AAAAAAAAABU/7DPiJja6B08/magic%20%20047.jpg[/img]
[size=1]Control vs Control... slooooooow[/size]


G1: Bleda senca spomina, a zmagam. (Vmes je bil moj Tar Pit pod nadzorom Volition Reins, v roki sem imel 4x Jace 2, igro pa sta zmagala 2 Trinket Maga)
+ Volition Reins, +2 Duress ... - Disfigure
G2: Kaj hitro ugotovim, da odstranitev Disfigure ni bil najboljsi nacrt saj kaj hitro umrem proti 3 Lotus Cobram in inf. mani
+3 Disfigure ... - Spell Pierce
G3: Mana Leak-am dve Lotus Cobri in ko mi gre že precej dobro, misplayam Trinket Mage fetch Brittle Effigy, ki jo igram z zatapano mano, medtem ko me iz nasprotne strani oblega Frost Titan, ki seveda zamrzne Effigy z naslednjimi napadi. Frost Titana se vseeno uspem znebiti z Trinket Mage in end of turn 2x Disfigure, ter se znajdem v poziciji kjer mora Strumf brainstormati v nekaj koristnega, sicer umre proti Creeping Tar Pit in Abyssal Persecutorju, zadene Avenger of Zendikarja z 10 tokeni, ki ga igra ter na moj Mana Leak odgovori s svojim in s tem prihrani aktivacijo Fetcha, ki bi ga pokopala. Na koncu se ne prikopljem do Doom Blade, ki bi mi še dal upanje in umrem proti besnem regratu.

Props Neyku in Luncu za organizacijo in vsem, ki ste se pojavili.
Slops: Brittle Effigy, ki se mu preveč mudi na mizo.
MVP: Preordain